Harcsa ratatouille-emulzióban
Az elkövetkező két hét fő témája a ratatouille lesz a blogomon. Persze nem a hagyományos változatában, hanem új ötleteket szeretnék adni az ilyenkor csupa idényben lévő francia lecsós zöldségek felhasználására. Két évvel ezelőtt volt már egy hasonló bejegyzésem "ratatouille variációk" címmel, ahol a ratatouille-t különböző újragondolt és átalakított formákban készítettem el. Köztük szerepelt az egyik kedvenc levesem, a ratatouille leves is, melynek továbbfejlesztett változata az alábbi olívaolajos emulzió.
![]() |
harcsa ratatouille-emulzióban citromkakukkfüves daragaluskával, fokhagymás habbal |
Ha már szóba esett a Kistücsök - s vele együtt automatikusan a Balaton is -, fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy pár hete megjelent a Magyar Konyha új, nyári dupla száma, melynek fő témája a Balaton. Benne a 30 nyári recepten (köztük két gömbcukkínis receptemen) túl olvasható még a legjobb 10 balatoni étterem, halsütő és cukrászda, közülük is részletesebben bemutatva a Kistücsök, Bergmann cukrászda és a Karolina kávéház. Ezen túl szép összefoglaló cikkek is szerepelnek az újságban a balatoni halakról, balatoni borvidékekről és a fröccsről. Keressétek az újságárusoknál!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése