péntek, február 17, 2012

Pisztráng céklával, brokkolival, földimogyoróval és vérnaranccsal

Gaba és Gabi építettek egy Tarka Bárkát, mellyel közösen körbehajózzák Földünk óceánjait, tengereit, tavait és folyóit, hogy elhozzák, megismertessék és tányérjainkra varázsolják a sós- és édesvizek kincseit. A hegyek és dombok közötti kristálytiszta vizű sebes patakokon át vezető egyik útszakaszra Gabi meghívott a Tarka Bárkára. Meghívásának örömmel mondtam igent, így a mai napon a pisztrángokról és szaiblingokról mesélek.

Egy pisztráng kifilézése nem bonyolult folyamat, éles késsel és némi gyakorlattal könnyen elsajátíthatóak a fortélyai. Segítségképp összefoglaltam, hogy hogyan szoktam filézni pisztrángot ill. szaiblingot, valamint néhány fényképpel és tanáccsal is kiegészítettem. A pisztrángfilék felhasználásához téli zöldségekből készítettem egy színpompás köretet. A recept és a halfilézés leírása a Gabi és Gaba Tarka Bárka blogján olvasható.

hal sült pisztráng filé sült cékla püré brokkoli földimogyoróvaj földimogyoró vérnarancs narancs vinaigrette öntet malátakivonat malátaszirup szójaszósz
pisztráng céklával, brokkolival, földimogyoróval és vérnaranccsal

4 megjegyzés:

flatcat írta...

Köszönjük a posztot, nagyszerű lett! :)

Névtelen írta...

Megpróbálom harmadszor is :-) Érdekes, értékes, különösen hasznos és főleg gyönyörű receptet kaptunk tőled! Köszönjük szépen!
Gaba

Unknown írta...

Köszönöm a megtiszteltetést, hogy megkerestetek és örülök, hogy tetszik az eredmény ;)

Admin írta...

Nice fish recipe.
You may also like fish biryani recipe in hindi language, fish fry recipe in hindi