szerda, február 08, 2012

Pekingi teadélután

Kína nem csak a tea hazája, hanem egyben a teaceremónia megteremtője is. Az évezredek során valódi teakultúra fejlődött ki Kínában és a tea a mindennapok szerves részévé vált. Számtalan speciális eszközt is feltaláltak a tökéletes tea elkészítéséhez, mára viszont szinte csak kancsókra és csészékre mérséklődött a készlet. Gasztronómiai szempontból a pekingi kacsa mellett egy valódi teaház felkeresésére mindenképp érdemes időt szakítani, ha Pekingben járunk. Én a Family Fu teaházát kerestem fel, mely egy csodálatos csendes és nyugalmas oázis a zajos és szüntelen mozgásban lévő Pekingben. A kínai tea és teaceremónia történetéről, valamint a teaházi látogatásomról szóló cikkem a Dining Guide oldalán olvasható: Kínai teával olvasztjuk a havat.

kínai teaceremónia Pekingben
További cikkeim Pekingről:
Peking: Az első benyomások
Pekingi városnézés és a Kínai Nagy Fal
Pekingi étkezések
Pekingi kacsa Pekingben

Nincsenek megjegyzések: