kedd, június 05, 2007

Spárgatekercs

Szombat délelőtt ismét kint jártam a piacon. Csodálatosan jó a választék - csak sajnos kicsit későn érkeztem, mert zöld spárgából már épphogy csak 1 kg volt kapható az egész piacon. Mivel szombatra spontán mást, azaz nem spárgát terveztem a rengeteg friss zöldséget meglátva, ezért eltettem másnapra a spárgát. Nem tudom a kedves olvasó ismeri-e a spárga tárolásának a titkát. Egy nedves rongyba betekerve a hűtőben kb. 1-2 napig még friss és szaftos marad - e kezelés nélkül viszont már egy nap alatt is kiszárad és csúnyán megbarnul.


Végül pulykamellbe tekerve sütöttem meg a spárgát. A pulykamellszeleteket előtte kiklopfoltam, hogy még laposabbak legyenek. S hogy ne legyen ennyire "egyhangú" az étel, csináltam még hozzá egy kevés zöldfűszeres mártást - ezúttal citromfűből, de inkább petrezselymet, bazsalikomot s más egyéb zöldfűszert ajánlanék. (recept)

Nincsenek megjegyzések: