kedd, február 26, 2008

Füstölt kacsamell körtesalátával

Az elmúlt hétvégén szülinapom alkalmából meglátogattak szüleim, s pénteken épségben meg is érkezett Ditém! Nagyon szép hétvége volt, s majd ha feltettem a gépre a fényképeket, akkor bővebben is írok kulináris szemszögből visszatekintve ;) Most viszont egy kb. egy évvel ezelőtti élményről szeretnék írni.


Történt ugyanis egy évvel ezelőtt január elején, hogy szüleimmel a budapesti Bock Bisztróban jártunk. Szüleim már korábban is jártak ott, s mivel nagyon kedvelem a villányi vörösborokat - no meg úgy általában is a borokat ;) - ezért egy borkóstolóval egybekötött vacsorára mentünk el a Hotel Royal éttermébe. Nagyon vidám este volt, s a finomabbnál finomabb borokhoz finomabbnál finomabb ételek társultak. Nagyon tetszett a heti/havi külön választék is, amit bisztrókhoz méltóan táblákról lehet leolvasni, valamint a hatalmas borválaszték, melynél a legtöbbet poharanként is meg lehet kóstolni. Pontosan már nem emlékszem minden részletre, ám az elő- és főételre annál inkább: utóbbi egy retro ökörpofa volt hagymás malacfüllel, előbbi pedig füstölt kacsamellszeletek körtesalátával.


A kettővel ezelőtti hétvégén véletlenül a piacon megláttam a francia füstölt kacsamelleket, s rögtön az egy évvel ezelőtti Bock Bisztrós élmény jutott eszembe. Így hát múlt hét előtti hétvégén vettem is belőle, s egy könnyed körtesalátával sikerült felidéznem a szép emlékeket. Sajnos arra már nem emlékeztem, hogy Bocknál milyen saláta szerepelt a körte társaságában, így nálam galambbegysaláta és radicchio került egy kis salottával együtt bele. Természetesen más füstölt sonkához vagy felvágotthoz is pompásan illik a körtesaláta. (recept)


A hagymás malacfül megvalósítása még továbbra is tervbe van véve ;)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én ezt nem értem!
Eddig nem is néztem szét ezen a blogon (pedig elég sokat nézegetek ilyesmit). Ugyan most nem futotta sokra az időmből, de nagyon sok klassz dolgot találtam, és hétvégén folytatom!

Üdv,

LepkePillangó