VKF 28/2 - Nyúlfilé szőlős-mentás édesköménygumóval
Ez a fogásom is Trinity 28. szüreti vkf fordulójára készült, melyre szőlős-boros ételeket lehetett beküldeni. Ihletszerzésként átlapoztam a kedvenc szakácskönyveimet, s nagyon meglepődtem. Meglepő ugyanis, hogy mennyire kevés szőlős elő- vagy főételrecept létezik. A másik meglepő dolog az volt, hogy amennyiben előételbe kerül a szőlő, gyakran sajttal párosul. Csak ennyire lenne képes a szőlő sós ételekben? Rendben, van 1-2 klasszikus, mint pl. a szőlő rozmaring párosítás, melyet galambbal és csirkeszárnyakkal is elkészítettünk már Ditémmel. De ezen kívül? Tényleg ideje volt már eltöprengeni néhány új szőlős elő- és főételen! A töprengéseim egyik eredménye ez az édesköménygumós és mentás szőlő, melyhez nyúlgerincfilét sütöttem.
A menta és az édesköménygumó párosítása még év elejéről maradt az emlékezetemben. Akkor citrommal egészítettem ki. Ezt az ötletet gondoltam most tovább és egészítettem ki - a citromhéjat elhagyva - néhány szép szem rozé szőlővel. Rendkívül jól ment az édesköménygumóhoz és a mentához is a szőlő. A nyúlfilé is nagyon finom volt hozzá, de ízlés szerint lecserélhető csirke- vagy pulykamellre is. (recept)
3 megjegyzés:
Ollé, megint szuper!!!! Gratula!
fantasztikus! és megint lemaradtam a kostolásról!:)
Köszi szépen ;) Amíg kapható friss ropogós szőlő, érdemes kipróbálni édesköménygumóval párosítva!
Megjegyzés küldése