A tél jellemzően a különböző káposztafélék idénye. Gyakran mindössze szétfőtt állapotban köretként, ritkán salátákban nyersen is találkozhatunk velük. A lilakáposzta nem csak köret formájában, hanem mártásként is
tökéletesen megállja a helyét. Ebben a változatában akár halnak is lehet
kísérője, melyhez így egy könnyed vörösbort is kínálhatunk.
Mivel nem volt kéznél gyümölcsprésem, ezért a lilakáposzta levének kinyeréséhez borral és egy kevés alaplével puhára főztem a lilakáposztát. Ezután könnyebben tudtam kinyomni a lilakáposzta levét, melyet elfőztem és végül mártásként intenzíven visszaadta a lilakáposzta ízét. Fontos, hogy az ecetet ne rögtön az elején, hanem csak sűrűre elfőzés után adjuk a léhez, így ugyanis pontosabban beállítható a mártás savassága. Köretként nagyon lágy krémes zellerpürét, zellerhasábokat, valamint kelbimbó leveleket és savanykás almakockákat készítettem a halhoz. A recept ezúttal a
Dining Guide oldalán szerepel.
Minden kedves Olvasómnak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!
3 megjegyzés:
Kellemes Karácsonyt Neked is!
Békés, boldog ünnepeket és csodákban gazdag, áldott új évet kívánok!
ehran és Foodafok: Köszönöm szépen! Nektek is kellemes karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok!
Megjegyzés küldése