péntek, december 23, 2011

Sügér lilakáposzta jus-vel és zellerrel

A tél jellemzően a különböző káposztafélék idénye. Gyakran mindössze szétfőtt állapotban köretként, ritkán salátákban nyersen is találkozhatunk velük. A lilakáposzta nem csak köret formájában, hanem mártásként is tökéletesen megállja a helyét. Ebben a változatában akár halnak is lehet kísérője, melyhez így egy könnyed vörösbort is kínálhatunk.

sügér lilakáposzta jus-vel és zellerrel
Mivel nem volt kéznél gyümölcsprésem, ezért a lilakáposzta levének kinyeréséhez borral és egy kevés alaplével puhára főztem a lilakáposztát. Ezután könnyebben tudtam kinyomni a lilakáposzta levét, melyet elfőztem és végül mártásként intenzíven visszaadta a lilakáposzta ízét. Fontos, hogy az ecetet ne rögtön az elején, hanem csak sűrűre elfőzés után adjuk a léhez, így ugyanis pontosabban beállítható a mártás savassága. Köretként nagyon lágy krémes zellerpürét, zellerhasábokat, valamint kelbimbó leveleket és savanykás almakockákat készítettem a halhoz. A recept ezúttal a Dining Guide oldalán szerepel.

Minden kedves Olvasómnak kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

3 megjegyzés:

ehran írta...

Kellemes Karácsonyt Neked is!

Foodafok írta...

Békés, boldog ünnepeket és csodákban gazdag, áldott új évet kívánok!

Robert Nagy írta...

ehran és Foodafok: Köszönöm szépen! Nektek is kellemes karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánok!