VKF 12/5 - Gyömbéres garnéla-mousse
Kicsit késve jelentkezem ma, hisz tegnap egyik munkatársam 30. születésnapját ünnepeltük. Elértük a hétvégét, s a vkf 12. fordulójára készült tenger gyümölcsei/vízi élőlények menüm végére értünk, ami természetesen a desszert. Mivel a vkf 9. során sikerült belsőségből is desszertet készítenem, ezért most is megpróbáltam összehozni tenger gyümölcseiből édes falatokat.
A garnélarák húsa önmagában is enyhén édeskés, így ebből kiindulva készítettem egy könnyed kis garnélarák-mousse-t gyömbérrel, majd a narancsszirupommal egyensúlyoztam. Őszintén megvallom, hogy inkább előételként tálalnám, hisz nem annyira édes, hogy egy menüt lezárjon, viszont a vicc kedvéért itt menüm desszertjeként közlöm ;) (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése