péntek, január 25, 2008

VKF 12/4 - Surf & Turf

Eddig ugyan sikerült betartani a menüépítés szabályait, miszerint ne ismétlődjön alapanyag a menü során, ill. világosra sötétebb következzen. Sajnos mostantól kezdve néhány elem ismétlődni fog - remélem elnézi nekem a kedves Olvasó ;) Az amuse-guele, előétel/leves és a halfogás után következzék hát a húsfogás - a vkf 12. kiírásának megfelelően tenger gyümölcseivel ;)


A Surf & Turf nevű ételnek nincs túl hosszú múltja: a 60-as évek eleje környékén kerülhetett először tányérra. Előtérben főleg az állt, hogy a legfinomabb marhahúsból készült steaket homárral, azaz a két legdrágább ételt az étlapon egy újabb, még drágább étellé kombinálják. Azóta számos más kombináció formájában is megvalósították, mint. pl. nyúlfilé jakabkagylóval. Nálam óriásgarnélarákok kerültek egy gyönyörű negyed kg-os marhasteakkel együtt a tányérra. Télen Ditémmel egyszer citromos-fokhagymás angolzellert készítettünk köretként a pisztrángjainkhoz, s nekem annyira megtetszett, hogy itt is ez lett az egyik köret. Másik köret, amit az előtérben láthatunk pedig narancsos-kakukkfüves cikória. (recept)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fényképed ismét csodálatom tárgya.
Ezen kívül persze a kaja sem utolsó:)

És még ezen kívül minden egyes kajafotózáskor eszembe jutsz és háládatosan emlegetlek. Különösen a felhős funkció használatánál...
Számottevő eredményeim még nincsenek, de apró lépésekkel haladok azért:)

(tegnap elnyelődött a kommentem, most akkor megint próbálom)

Unknown írta...

köszi ;) s örülök, hogy tudtam segíteni - látod nem olyan ördöngősen komplikált, s mégis mennyit tud dobni rajta ;) figyelem amúgy az apró lépéseid (s persze sokkal kellemesebb is olvasni, hogy nem a képek színén panaszkodsz ;) )
a komment nem tudom miért nyelődött el... sajnos hatalmamon kívül áll :(

Névtelen írta...

Hát, azért olyan nagyot dobnom még nem sikerült, inkább araszolok:), de azért én látom, hogy mi a különbség, ha mondjuk használom a használható lehetőségeket. Azért így is siralmas időnként...
És persze a Picasa is nagy segítség.
De legalább igyekszem, az is valami:)

Unknown írta...

gondolom már rábukkantál, de dolce vitánál egy nagyon szép tippgyűjteményt találhatsz ehhez a témához ;)

Névtelen írta...

Nem olvastam még, de most pótoltam, köszi.
Igazán alapos,de nekem ennyi időm-energiám-türelmem sosem lesz erre, úgyhogy maradok így, ahogy:)