hétfő, április 14, 2008

Vöröslencse-krémleves

A fokhagymakrémlevesemhez hasonlóan ismét a minimumra törekedtem, ezúttal egy vöröslencse-krémleves formájában. Fűszereket tekintve is elég visszafogottra sikeredett, de cserébe a lencse tiszta ízét kapjuk. Azt azért persze hozzá kell tennem, hogy az zöldségalaplevet magam főztem, ami egy kicsit emel az erőfeszítések "minimalitásán". Igaz őszintén szólva utóbbit nem is vélem oly nagy macerának, hisz csak kicsit fel kell aprítani a zöldségeket, 1,5 órán át főzni, majd leszűrni s kész is. No, de a zöldségalaplé beszerzését a kedves Olvasóra hagyom.


Egyébként kicsit mérsékeltebb sózással szerintem tökéletesen alkalmas kisgyermekek számára, vagy a levet jobban elfőzve akár püréként főételhez tálalt köretként is. (recept)

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Imádom! A család többi része sajnos nem, így ritkán jutok hozzá.
Mennyi kurkumát raktál bele, az enyém sose ilyen sárga.

Unknown írta...

Én is nagyon szeretem a lencselevest! ;)
Öh, hát vöröslencséből készítettem, ami ugye szárazon pirosas-rózsaszínes színű. Mindössze 1/2tk kurkuma került bele - no meg 4 kis krumpli.