csütörtök, november 13, 2008

Rózsaszín kacsamell lila répával és almával, kakukkfüves narancssziruppal

Előbbi bejegyzésemben említettem, hogy a lila répa almával és kakukkfűvel nagyon finom köretként is. Nos, íme itt egy példa rá! Kronológiai szempontból ez az étel készült el először, s az ebből nyert tapasztalatok alapján döntöttem úgy, hogy a lila répa almával és kakukkfűvel önmagában, előételként is megállja a helyét.


Amikor először raktam össze a tornyokat, rózsaszín kacsamellet sütöttem hozzá és kakukkfüves narancssziruppal társítottam. A kacsamell-narancs párosításról gondolom nem kell különösebb regényt írnom, hisz nagyon sokan (sajnos csak) ilyen formában ismerik a kacsamellet. A narancsot mártás helyett szirupként készítve és kakukkfűvel ízesítve egészen új fényben jelent meg a canard á l'orange. (recept)

3 megjegyzés:

Orsi írta...

De ugye a valóságban azért több is jutott a narancsszirupból a fogáshoz annál az 1 cseppnél?

Unknown írta...

Erre a tányérra nem tettem többet az 1 cseppnél. A tányér felépítésénél ugyanis azt tartottam szem előtt, hogy ez így egy 6-8-10 fogásos vacsora egyik fogásaként szerepelhetne. Ezért is van csak egy szelet kacsamell a tányéron - ami kb. 3-4 falat. Ehhez pont elég a kb. 1tk-nyi méretű szirupcsepp (elég intenzív ízű is a szirup) - no meg az az egy répa-alma torony. Persze a kacsamell többi részét ill. a többi szirupot is megettem. Szóval lehet persze főételként is tálalni, s akkor jóval több kerülhet mindenből a tányérra - én azért építettem ilyen "átláthatóra" a tányért, mert más elgondolás irányított ;)

Gabah írta...

Úgy látom, ma hódít a pink ;-)