kedd, november 25, 2008

Vaníliás sütőtök citromos tejföllel

A szakácskönyvajánlómban említettem Alexander Herrmann Koch Doch című sorozatát is, mint kedvenc szakácskönyveimet. Rengeteg receptjét ill. ötletét főztem már meg, s nagyon szívesen veszem elő a könyveit inspirációszerzés érdekéből is. Épp ezért sütőtökös receptek után kutatva átlapoztam a köynveit, s rá is találtam egy izgalmas kombinációra. Egyébként is szeretem a vaníliát főételekben alkalmazni, szerintem egyáltalán nem csak édes ételek ízesítésére teremtették! Persze nagyon felcsigázott Alexander Herrmann ötlete, ahol a sütőtököt párosította vaníliával.


Elkészítést tekintve semmi komplikált folyamatra ne számítsunk. A sütőtököt a vaníliával és az egyéb hozzávalókkal együtt alufóliába csomagolva a sütőben szépen megsütöttem, közben pedig két szép csirkemellet pirítottam hozzá. A citromos tejföl nagyon kellemesen könnyített a sütőtökön, s szépen kiegészítette, egésszé formálta a köretet. (recept)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Érdekes kombináció, sőt, inkább izgalmas. Asszem ki kell próbálnom :)

Unknown írta...

Örülök, hogy tetszik! Szerintem a szójaszószos sütőtök még egy fokkal finomabb ;)

Vesta írta...

Nos ez az, amit ki kell próbálnom! Annyit gondoltam még hozzá, hogy a csirkemellet becsomagolom egy szelet pármai sonkába, és így grillezem meg, mert a sütőtök mellé a füstölt sonka íze is nagyon kellemes lehet, mit szólsz?

Unknown írta...

hajrá ;) Nem kóstoltam még a sütőtököt füstölt sonkával. Vigyázz a fűszerezésnél, mert a füstölt sonkák (főleg sütés után) eléggé sósak tudnak lenni.