péntek, június 12, 2009

Aszalt sárgabarackos kenyér zabpehellyel megszórva

Alig két hónap alatt a szombat délutánjaim állandó programjává nőtte ki magát a kenyérsütés. Persze ez annak is köszönhető, hogy Richard Bertinet receptjei jól követhetőek, a legtöbb lépést részletezi és meg is magyarázza. Ezáltal képtelenség is, hogy elmaradjon a siker, ill. hogy ne kövesse a sikert újabb siker. Így nem is volt kérdés, hogy kedvet kaptam egy újabb teljes kiőrlésű liszttel készült kenyér kipróbálására, melybe ezúttal aszalt sárgabarack került, s a kérgét zabpehellyel fedtem be.


A kérge sajnos nem lett most olyan ropogós, de ezt inkább arra fognám, hogy túl sokat időztem a kenyerek sütőbe rakásával, s így nem tudott úgy kialakulni a héja, mint ahogy kellett volna. Az eredmény viszont így is nagyon finom volt - igaz nekem a salottás-mogyorós-mazsolás kenyér az enyhe hagymás fűszeresség miatt még egy fokkal jobban ízlett. (recept)

5 megjegyzés:

Flat Cat írta...

Nekem ez a kenyér is tetszik, imádom az aszalt sárgabarackot kenyérben, péksüteményben egyaránt.Én nem bánom a "natúrabb" ízeket sem, néha kifejezetten jobban esik, mint akármilyen izgalmas fűszerezés! ;)

Unknown írta...

Köszi szépen, Flat Cat! Szerintem egy kis vajban meglengetett salotta ezt a kenyeret is feldobná ;)

duende írta...

De jól néz ki!
és zabpelyhem is, aszalt sárgabarackom is, meg teljes kiőrlésű rozslisztem van még itthon hozzá.
Ezt megsütöm valamikor a napokban. :) Köszi! :)

trinity írta...

Bár hagymás bagettet is gyakran készítek(tudom, a salottásod azért más...), azért ez sem lehet rossz!!!Sőt! Az aszalt barackkal, kifejezetten izgalmas, ráadásul a zabpelyhes sütiket-kenyereket mostanában nagyon szeretjük-kipróbálom, köszi!!!

Unknown írta...

Köszi duende és trinity! Kicsit azért műzlis hatása van a zabpehellyel és az aszalt sárgabarackkal. Lehet nem kellett volna tejet innom a kenyérhez ;)