csütörtök, június 16, 2011

Pisztráng bazsalikomos-almás angolzeller és édesköménygumó salátával

Forró nyári napokra sorban a harmadik javaslatom az alábbi könnyen és gyorsan elkészíthető friss ropogós saláta sült pisztránggal. A fogás részben az almás édesköménygumó salátám, részben pedig az előző kettő nyers hántolt saláta ötvözéséből született. Eddig is egyik kedvenc salátám volt a nyers édesköménygumó almával, így az angolzeller enyhén sós ízével kiegészítve viszont még tökéletesebb.

sült pisztráng ropogós hal bazsalikom birág savanykás alma angolzeller szárzeller édesköménygumó édeskömény gumó ánizskaporgumó ánizskapor saláta nyár mentaolaj zósabors koriander zöldcitrom lime dióolaj
pisztráng bazsalikomos-almás angolzeller és édesköménygumó salátával
Több hozzávalóval is izgalmasabbá igyekeztem tenni a salátát. A zöldes színeket követve került bele némi bazsalikom és pár csepp frissítő mentaolaj. Apró színfoltért és falatonkénti izgalomért frissen őrölt rózsaborssal és koriandermaggal szórtam meg. A pisztráng ropogós bőrére az épp virágzó bazsalikomom virágaiból helyeztem el néhányat. A bazsalikom virága is kellemes bazsalikomízű, érdemes más friss salátáknál, vagy akár desszerteknél is fűszerként és díszítőelemként egyaránt felhasználni. (recept)

Nincsenek megjegyzések: