szombat, március 03, 2007

Inverz Cobb-saláta

Először is elnézést, hogy ismét két hétnek kellett eltelnie, mire újból jelentkezem. Ennek két oka is van: nemigen akadt időm az elmúlt két hétben, ill. az egyetlen ebéd képei, ami azóta készült, még váratnak magukra. Tehát majd pótlom, ha a képek birtokában leszek ;)

Viszont a mai napon Sanyi és Kovi látogatott el hozzám ebédre. Eleinte két fogással készültem, de végül csak másfél lett belőle. Először is egy cobb-saláta volt, kicsit invertálva ;) Azaz úgy képzeltem el, hogy a saláta összetevőit egy szendvics alakjában tálalom majd, s kenyér helyett két csirkemellfél közé teszem. Az új éles késeimnek hála sikerült is az elképzelést megvalósítani. Igaz önmagában nem akart megállni, mint ahogy ezt Kovi az összeépítést szemlélve meg is jósolta, de két fogpiszkáló végül megadta a szükséges tartást ;)


Az alufóliában maradt intenzív csirkelevet még egy kevés olajjal, valamint néhány csepp szójaszósszal és vörösborecettel összeráztam, s "dresszing"-ként a csirkemellszendvicsekre locsoltam. A maradék öntetet aztán az utolsó cseppig kitunkoltuk Sanyival ;)

Desszertre végül már nem maradt hely bennünk, úgyhogy egy mélyhűtött mézlikőr után néhány szem rumba áztatott mazsolát csipegettünk el 1-1 pohár fehérbor mellett. Köszi fiúk a pohártisztítást s hogy itt voltatok!

Végül egy poharat még sikerült is eltörnöm mosogatás közben, szóval akinek van egy felesleges fehérboros pohara ... ;)

Nincsenek megjegyzések: