szombat, március 10, 2007

Vacsora Krisztivel & Vicussal

Kriszti és Vicus a hétvégén érkeztek vissza Balázs-zsal Magyarországról. Vasárnap este össze is ültünk a Steinbachban, hisz eleinte úgy volt, hogy hétfőn már mennek is tovább Krisztiék - de végül másképp alakult. Hétfő este így elhívtam hozzám Krisztit & Vicust vacsorára.

Az előétel spontán alakult ki, ugyanis még múlt ősszel többször meséltem Vicusnak, hogy éppen paradicsomlekvárt főzök, de sose sikerült megkóstoltatni vele. Így Vicus kipróbálva a japán késeimet vágott nekünk néhány szelet kenyeret, amivel eleszegettünk egy kevés paradicsomlekvárt. A receptet majd következő ősszel (paradicsomidénykor) teszem közzé, hisz még van néhány ötletem, hogy hogyan lehetne még javítani rajta. Mindössze annyit róla, hogy teljesen átlátszó, hisz a pürésített paradicsom levét leszűrtem, s hát az ugye ilyen sárgás, átlátszó lé ;)


Főételnek egy egészben sült citromos-kakukkfüves csirke volt. A csirkét most citromkakukkfűvel töltöttem, ami nem olyan intenzív, mint a mezei, s mivel citromos olivaolajjal is locsolgattam, így egész jól harmonizált is vele. Nemcsak a csontokat szopogatták le a lányok, hanem az ujjaikat is! ;) Köretként a közismert rozmaringos krumplit tálaltam hozzá.


Desszertként pedig ismét a narancskrémet készítettem el. annyi különbséggel, hogy a szombati elsődleges kísérlet után támadt még néhány ötletem hozzá. Így csészében tálaltam, sózatlan pisztáciával megszórva és 5féle csokival: egy édeskésebb keserű-, chilis, levendulás, tengeri sós és borsos csokival. Hogy hol lehet ilyen csokikat kapni? Egyelőre csak a kölni csokimúzeumban láttam őket... De ha valaki látná máshol őket, kérem szóljon!


Nagyon kellemes volt a hangulat, s azt hiszem mindannyian kikapcsolódtunk egy kicsit. Köszi lányok, hogy itt voltatok! ;) A nem csak étellel kapcsolatos képeket itt találja az érdeklődő olvasó.

Nincsenek megjegyzések: