péntek, március 02, 2007

Kördés

Nagyon örvendtem tegnap Zsu hozzáfűzésének, hisz így Zsu boszorkánykonyháján kívül még számos más magyar azonos nézetű / hobbijú ún. gasztroblogra találhattam. Emellett mint látom még egy hét leforgásának ideje alatt sem elért hozzám Kicsi vú kördése. Íme a válaszaim:

1. Hány szakácskönyvem van?
24 per pill (a digitalizálva meglévőket nem számolva) s emellett jár lassan 1 éve a havi megjelenésű essen und trinken - für jeden Tag

2. Melyik a 3 legkedvesebb szakácskönyvem?
- GU Unser StudentInnen Kochbuch Nr. 1 (ISBN: 3-7742-1076-4)
- GU Antipasti, Tapas & mehr (ISBN: 3-7742-6621-2)
- Rena Salaman: Leichte Mittelmeerküche (Hölker-Verlag) (ISBN:3-88117-490-7)

3. Mely szakácskönyvek várnak beszerzésre?
Tesómnál olvastam, s nagyon megtetszett: Alexander Herrmann: Koch doch! (1,2 és 3, azaz ISBN: 3898830764, 3898831329 és 3898831604)

4. Milyen konyhai kütyük után vágyakozom?
Épp a héten bővült 3 nagy vágyammal a konyhám: japán késkészlet, poharak és egy nagy polc a sarokba úgyhogy hmm... sorrend szerint azt hiszem kb ezek: egy éles hámozó, 6 Weizenglas, valami használhatóbb vízfürdő konstrukció, tányérok s egyéb tálalási eszközök és a hülyülés kedvéért egy flavor shaker (csak a golyó miatt) valamint egy "modern gyufa" ;)

5. Kedvenc fűszereim?
Sorrendet most nem tudok tenni: frissen tört feketebors, kakukkfű, rozmaring, oregánó, fahéj, ánizs, ánizscsillag, vanília, citrom/narancs ízesítőként ill. végül de messze nem utolsó sorban a csodálatos házi őrlésű eredeti szögedi pirospaprika.

6. Mit rendelek leggyakrabban étteremben?
Eltekintve attól, hogy leginkább a vadhúsok, s azon belül is a szarvashús felé hajlok, gyümölcsöknél pedig a szeder a kedvencem; javarészt étteremtől függ - mindig a helyi specialitást, pl. frank étteremben Schäuferla, steak-házban argentin marha, briteknél fish & chips, spanyolnál friss kagyló laza fehérboros mártásban (étteremtipp).

Dobnám tovább a labdát, de nem tudom kinek, mivel Anához hasonlóan nem találtam én sem kördés által érintetlen blogot... Nem teljes mértékben gasztroblog, de élményekkel összekötve néha bemutatja a magyar és a japán konyha találkozásait - átadom a kördést Petinek.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Örülök, hogy bővült a németes szekció, már nagyon egyedül éreztem magam. Szép söröspoharakra én is mindig vadászom, de ez itthon valahogy hiánycikk.

Földes Péter írta...

Szevasz!
Bocsi, de hamarabb olvastam a sajat blogomon a kommenteket mint a te blogodat, igy a valaszaim utan megkerdeztem a te valaszaidat a kordesre, de most olvastam...orulok, h sikerult vegul japan keskeszletet is beszerezned!

Unknown írta...

kicsiVú: Ezek szerint neked is (részben) német gyökereid vannak? De soraidból úgy veszem ki, hogy otthon élsz - ha gondolod emailben folytathatjuk, mailcímet a honlapom jobb alsó sarkában találsz ;)

Peti: thx - Többit nálad kommentálom ;)