Joghurtos-gyömbéres csirkecomb
A kacsás hétvége után nem akartam nagyon eltávolodni a szárnyasoktól, s mivel oly régen sütöttem már csirkecombot, így utóbbi mellett döntöttem. Igazándiból egy könnyed, színes és friss ízű, azaz tökéletes nyári fogás született belőle - persze a meleg kuckóba elbújva is fogyasztható ;)
A szép színes köret uborkából, paprikából és répából tevődött össze. A csipetnyi curry onnét eredt, hogy már korábban is szívesen szórtam pl. az olasz beütésű olivabogyós-cukkínis-paradicsomos köretembe, vagy alkalmaztam az almás répaköretemnél. A csirkecombokat pedig egy könnyed hagymás-gyömbéres-fokhagymás joghurtban sütöttem át. A mártást végül pürésítettem és besűrítettem, nehogy megfutamodjon. Díszzöld: citromfű (melissza). (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése