szerda, november 21, 2007

Papayás-gránátalmás kacsamell

Mi is következhet kacsára? Természetesen kacsa! ;) Szombaton a piacon sikerült beszerezni friss és érett papaya-t, valamint egy csodaszép gránátalmát (márpedig kívülről eléggé csúnyácskák szoktak lenni véleményem szerint). A két gyümölcs némi bodzapálinkával flambírozva talált egymásra. Sajnos a kacsamellnél viszont egy kis malőr történt, ugyanis a sütőben töltött 40 perc után vettem csak észre, hogy valamilyen oknál fogva a sütő 100°C helyett 150°C-ra volt tekerve ... Így sajnos nem sikerült megismételni az előző nap gyönyörű rózsaszín kacsamellét, de még így is jóval rózsaszínűbb volt, mint ahogy némely étteremben tálalni szokták. Az egyszerű sós-borsos sütés helyett most egy kevés balzsamecetes-mézes-szójaszósszal lakkoztam be, amitől gyönyörű sötétbarna sült színt kapott - no s persze a tipikus édes-sós ízt is, amelyet a kínai/japán konyhából ismerhetünk. A poén kedvéért egy fél papayaban tálaltam ;) (recept)

Papayás-gránátalmás kacsamell basmati-vadrizzsel, papayában tálalva

Nincsenek megjegyzések: