vasárnap, július 20, 2008

VKF 17/2 - Inverz Cobb-saláta

Otthon valahogy rendkívül elterjedt a a cézár saláta (avagy újmagyar nyelven: ceasar's salad), s nem is tudom miért. Ugyan nem vagyok salátarajongó, de nekem különösen jól ízlik a cobb saláta, amit viszont csak alig lehet fellelni, mint ahogy Ízbolygó cikkében is olvashattuk. Eleinte nálam is egyszerű salátaként készült, míg aztán tavaly egyszer olyan ötletem támadt, hogy mi lenne, ha fordítanék egyet a salátán, s a csirkemellet nem a salátában, hanem a salátát tálalnám a csirkemellben. A Dolce Vita által kiírt aktuális 17. VKF fordulóra, mely ötletes salátákról szól, gondoltam elkészíthetném kreatív főételként.


Nagyjából ugyanúgy készítettem, mint kb. egy évvel ezelőtt is, csak annyi különbséggel, hogy roquefort helyett kecskesajtot tettem bele, mert előbbiért nem rajongok annyira. A rétegelés is sokkal jobban sikerült most, ugyanis a fogpiszkálókat eltávolítva is megállt. Persze továbbra is kérdés, hogy hogyan is kell ezt a kifordított inverz cobb salátát enni, de ezt ráhagyom az Olvasóra ;) (recept)

4 megjegyzés:

miniMálna írta...

szerintem kézzel-lábbal :) de nem is az a lényeges, hanem hogy gyönyörű! olyan, mint egy hamburger!

mi az a nagyonsárga ott mellette? a másik gondolom balzsamecet.

Gourmandula írta...

vááá mekkora ötös ötlet! :))) ráadásul asszem tofuval is megoldható lenne, szal elkápráztatás céljából sanszos, hogy nálam is landolhat emígyen. már ha nincs levédve. :)

Unknown írta...

Örülök, hogy tetszik az ötlet ;) Én is nagyon élveztem, mikor kiötlöttem és legelőször megalkottam ;) A narancssalátához hasonlóan ez is szerepelt már egyszer a blogomon korábban ld. itt és itt. A nagyonsárga mellette a csirkemell alufóliájában maradt léből készült egy kevés balzsamecettel, szójaszósszal és olivaolajjal (ld. receptnél a tippet). A másik balzsamecetszirup - utóbbi eredetileg csak díszként került rá, de finom is hozzá ;)

Kricso írta...

Az konyha inverz trükkjeinek királya: Beatbull!