péntek, október 31, 2008

Kördés - 7

Sajtkukacéktól és Vestától kaptam a golyót, ezúttal azzal kapcsolatban, hogy mondjak el 7 dolgot, amit eddig a blogomon még nem említettem. Szerintem nagyon jó ötlet ez a körkérdés, hisz érdekesebbnél érdekesebb dolgokat tudtam meg a kedves bloggertársaktól már eddig is - s néhányjukra még kíváncsian várok ;) De most előbb 7 dolog rólam, ami eddig itt nem szerepelt:

  1. Mielőtt a gasztronómia felé vettem volna az irányt, zenét szerkesztettem (hobbiszinten) kb. 8 éven át. Legfőképp trance és progressive irányzatokban mozogtam (szigorúan szöveg nélkül, vagy legfeljebb hangszerként használva az énekhangot), 5-6 éve kiegészült a chillout és ambient stílusokkal is enyhe klasszikus beütésekkel. Az elmúlt 2-3 évben viszont már csak ritkán jött rám a zenélhetnék. Néhány remix tőlem még megtalálható neten, a saját számok azt hiszem már mindenhonnét lekerültek (megszűntek az oldalak).
  2. Másik nagy szenvedélyem a Csillagkapu című film és sorozatok voltak és még máig is minden epizódot figyelemmel követek. Korábban még a www.csillagkapu.hu oldal egyik (fő-)szerkesztőjeként tevékenykedtem - még ma is fent vannak az irományaim (fizika, mitológia, adatbázis, autogrammok, talibeszámolók, mixek stb.) Olyannyira rajongtam a sorozatért, hogy 3 csillagkapus találkozón is voltam, s rengeteg színésszel is találkoztam a sorozatból - közte a kedvenc szereplőmmel, Amanda Tapping-gel is!
  3. Az irodalom sose tudott engem valahogy megfogni. Tizenévesen ugyan írtam verseket / átköltéseket, de ez csak nagyon rövid időszak volt életemben. A legtöbb könyv a polcomon félbe van hagyva. Nagyon ritka, hogy egy könyvet végig elolvasnék.
  4. Nagyon szeretem nézni és űzni is a snookert. Kimondottan nekem való sport, hisz egyrészt jó hosszúra nőttem, így nem kell mindig segédeszköz, s másrészt imádom, hogy jól ki lehet benne szúrni az ellenféllel - s persze ő is ugyanúgy kiszúrhat velem ;) Kedvencem Ronnie O'Sullivan - az ő életrajzát speciell végig elolvastam ;)
  5. Minden hétköznap kb. 1 órát bicajozom. Hétvégén, ha kirándulni megyünk Ditémmel, akkor akár egész nap is. A napi 1 órának az az oka, hogy biciklivel járok be a munkahelyemre. Nagyon jól kiépített bicikliutak vannak erre, s rengetegen járnak kerékpárral - szinte létfontosságú ebben a városban, hogy biciklije legyen az embernek. Másrészt pedig nagyon kellemes kikapcsolódás délután hazatekerni.
  6. Hétköznap menzán eszem. Egy kicsit jobb persze a választék itt, mint az otthoni menzákon, van is 1-2 étel, amit kimondottan jól készítenek (Linsensuppe, Maultaschen), de semmiképp sem ínyenc ételek. Hétköznap esténként is bőven megvagyok egy sonkás-sajtos vagy paradicsomos-sajtos melegszendviccsel, esetleg egy bő vajjal megkent lúgos tésztájú kiflivel (Laugenstange). Utóbbi egyébként vaj nélkül a reggelim is minden hétköznap egy sajtos zsemle kiséretében.
  7. Imádok a piacon körülnézni. No nem a bolhapiacon, hanem a zöldségek, gyümölcsök, húsok, sajtok közt. Korábban nehéz dolog volt engem boltba elküldeni valamiért, ugyanis nem szívesen vásároltam. Mára szinte törvényszerű lett a szombati fél 8-as kelés, hogy reggel a piacon mindent megkapjak, s persze a nyugim is meglegyen, ne kelljen tolakodni, vagy sietni valamiért. Ha Ditémmel a piacon megkaptunk mindent, akkor általában le is szoktam nyugodni ;)
A hólabdát továbbdobom Zsuzsinak.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon aranyos lett! Olyan beatbullos!:-)))

Zsuzsi írta...

Érdekes, a zenére és valami sci-fis dologra megesküdtem volna:-)

Névtelen írta...

Zene??Nem gondoltam.
Jó kis kérdezős ez:)

Névtelen írta...

Én is sejtettem a zenei vonalat, csak azt gondoltam, hogy hangszeren játszottál gyerekként. A hegedűt képzeltem hozzád. Végülis ... nagyobbat is tévedhettem volna. :-)

Köszönöm, hogy folytattad a játékot!

Orsi

Unknown írta...

Annyira nem fogtál mellé, ugyanis imádom a vonósokat! Rengeteg hangot vagy effektet származtatok a vonósokból. Szakdoliírás közben pedig előszeretettel hallgattam klasszikus vonósnégyeseket, sokkal jobban ment így a szövegírás ;) A programozáshoz ellenben valami pörgősebb az igazi.