péntek, november 07, 2008

Grépfrút-édeskömény saláta parmezánnal

A roquefort-os sárgadinnyeleves és az aszúban párolt birsalmás malacpofi előtt egy könnyed és egyszerű salátát tálaltam fel Ditémnek, Ágónak és Attnak. Többek között azért is került bele ez a saláta a menübe, mert picit kisebbek voltak a malacpofik, mint amekkorákra számítottam, s attól féltem, hogy nem fognak jóllakni a vendégeink. Ezért is duzzadt meg a menü hirtelen a tervezett háromról öt fogásra.


A vacsi napján hazafele a piacon gyorsan vettünk még Ditémmel kettő grépfrútot, némi parmezánt, édesköménygumókat és mivel a madárbegysaláta tetszett meg spontán, ezért abból is hoztunk egy keveset. Sajnos a parmezán nagyon vékony szelet volt, így nem tudtam belőle szép kis mutatós, fotogén forgácsokat hántani. Ízre viszont nagyon finom volt a grépfrút az édesköménygumóval és a parmezánnal. Nagyon jól elő is készíthető a saláta, mindössze a dresszinget kell frissen adni a salátához, a többi fél-1-1,5 órával tálalás előtt is preparálható, amennyiben nem kavarjuk össze. Att meg is jegyezte, hogy el is fogják készíteni otthon - szóval itt a recept, hajrá! ;) (recept)

3 megjegyzés:

Vesta írta...

De jó, pont ma salátás hangulatban vagyok, ott álltam a boltban az édeskömény felett és tépelődtem, mit is lehetne csinálni belőle, olyan jól néztek ki.Megyek is vissza értük!De a madárbegysalátát rukolára cserélném (mert hogy az van itthon), szerinted?

Unknown írta...

Nyugodtan ;)
Azért döntöttem madárbegysaláta mellett, mert az enyhe ízű - a rukola markánsabb, fűszeresebb, némelyik meg ugye csípős is. Meg spontán a madárbegysaláta tetszett meg - amúgy rukolával csináltam volna, mivel túl sok más salátafélét nem is eszem ;) Szóval akkor uzsgyi vissza a boltba a szép édesköménygumókért ;)
Amúgy nagyon finom az édesköménygumó naranccsal, almával vagy szőlővel is.

Vesta írta...

Megcsináltam,remek lett!! Megnézed?