Spárgagratin
Miközben az édesburgonya-rebarbara gratint készítettem és épp türelmesen kirakosgattam a kis tálkákat, bevillant egy olyan ötlet, hogy zöld és fehér spárgából is kirakhatnék egy rózsát és gratinként elkészíthetném a sütőben. Hozzávalókat tekintve a spárgán kívül szinte semmi nem került bele. Ennél a köretnél is a tálkák szép kirakosgatása veszi el a legtöbb időt - bár szerintem a képen is látható, hogy megéri ;) Végül inkább csak egy játék, mint egy komoly fogás sült ki belőle - bár gyakran ugye a legegyszerűbb dolgok a legjobbak.
Lehet egy fokkal egyszerűbb lett volna a formákat kirakosgatnom, ha néhány másodpercig forró vízben blansíroztam volna a spárgaszeleteket, hisz ezáltal könnyeben egymáshoz idomultak volna. Az eredménnyel mondjuk így is elégedett vagyok - leszámítva a középső spárgafejet, ami két tálkánál is eldőlt. Legközelebb valami stabilabb talpat találok ki neki. (recept)
5 megjegyzés:
De édes! :) Spárgarózsa! :)
nagyon szép! :)
Mese! Már az édesburgonyás is nagyon tetszett ;-)
Csodaszép!!!
Köszi lányok, örülök, hogy tetszik ;)
Megjegyzés küldése