Spárgaröszti füstölt lazaccal és rukolával
Tulajdonképpen a spárga-füstölt lazac egy teljesen klasszikus kombináció, csakúgy mint a spárga-füstölt sonka párosítás is. Ezeket az ételeket viszont legtöbbször főtt spárgával szokták tálalni, ami ugyan nagyon finom, de (egy picit) megpirítva még jobban szeretem a spárgát. Andreas Neubauernél bukkantam rá a zseniális ötletre, melynél a lereszelt spárgából tócsni készül. A vékony rösztik mindkét oldalról megpirítva és ropogósra sütve számomra a pirított spárgának felülmúlhatatlan elkészítési módját képezik.
A rösztik a belereszelt krumpli és a hozzákavart étkezési keményítő által még ropogósabbak lettek. A füstölt lazacszeleten kívül egy kevés rukola is került még a rösztikre, illetve a lazacot és a rukolát egy könnyed és enyhe narancsos vinaigrette-tel locsoltam meg. Természetesen óvatosan, nehogy megpuhítsa az öntet a rösztiket. Előételnek ideális, de akár főétel is lehet egy melegebb napon egy pohár száraz fehérbor társaságában. (recept)
9 megjegyzés:
Spárgából röszti-sosem jutott volna eszembe! Nagyszerű!!
Ez a röszti nagyon teteszik.:)
Na most bánom csak igazán, hogy nálunk az idén már nincs több spárga! :)
Spárgás röszti nagyon tetszik, spárgareszelés már nem annyira. Ha valami okos módszerre akadtál, akkor áruld el!
Üdv
LepkePillangó
Nekem is tetszik :)
Örülök, hogy tetszik & köszi ;)
LepkePillangó: Kb. 5-6cm hosszú darabokra vágtam a spárgát és oldalazva reszeltem le a reszelőn. Így pl. a zöld spárga héját is szép csíkokká lehet reszelni.
Sok szuper kajád van, Beatbull, de eddig nálam ez a csúcs. Fantasztikus, zseniális, roppantul tetszik. :))
maga a párosítás is, és a spárgarösti egészen különleges. Csókoltatom múzsádat, mely homlokon csókúúúlt. :)
Köszi, duende! Örülök, hogy tetszik! Majd ha egyszer összefutok az ezt a fogást ihlető Andreas Neubauer úrral, akkor átadom az üdvözleted ;)
Megköszönném. :) És csókoltatom. :))
Megjegyzés küldése