VKF 26/3 - Füstölt pisztráng uborkával, joghurttal és borágóvirággal
Ez az előétel is Vesta ehavi VKF fordulójára készült. Idén a megszokott zöldfűszereim mellé ültettem borágót is. Néhány könyvben és fényképen láttam már a szép lila virágjait, ahogy a tányérokat díszíti, de még sose volt lehetőségem megkóstolni. Lassan 3 hónapja, hogy elvetettem a kis borágómat, de eleinte csak rengeteg levelet eresztett, majd hirtelen kb. 1 méter magasra megnőtt - a virágoknak viszont továbbra sem volt nyomuk. Most végre viszont kifejlődtek és ki is nyíltak - csak sajnos olyan gyorsan elvirágoznak, hogy azonnal ki kellett találnom valamit a felhasználásukra. Kis töprengés után az alábbi kis üdvözlőfalat született belőle.
S milyen ízű is a borágóvirág? Uborkás! A borágólevelekkel ellentétben, amik erőteljesen uborkás ízűek, a virágok sokkal visszafogottabbak. Káprázatos lilás-kékes színük által ideális díszek, melyek azonnal magukra vonják az összes tekintetet.
Két előnye ennek a kanalas ízelítőnek, hogy egyrészt 5 perc alatt összedobható, másrészt pedig rendkívül könnyed kis falat. Izgalmas az egyes összetevők összjátéka is: az uborka ropogós, a hal szaftos "húsos", a joghurt pedig szép krémes. Nagyobb adagként akár könnyed nyári főételként is elkészíthető. (recept)
3 megjegyzés:
Most fülig ér a szám :))
Micsoda megérzésem volt!
Nem ettem még ilyen virágot, de annyira szép a pisztrángon (amit meg imádok), igazán kedvet csinálsz minden falathoz!
Vesta: Talált, süllyedt ;)
napmátka: Köszi, örülök, hogy tetszik! Így, hogy alatta is van uborka, háttérbe szorul és csak dísz a borágóvirág - önmagában elrágcsálva viszont kellemes uborkás. Virág nélkül is elkészíthető persze.
Megjegyzés küldése