Szilva-sorbet
Idén szinte minden hétvégén készül nálam sorbet valamilyen gyümölcsből. Sokkal jobban szeretem, mint a tej / tejszín alapú fagyikat, s sokkal kellemesebb délutáni hűsítők / nasik is. Az elkészítésük is kevésbé bonyolult: egyszerű, de nagyszerű. A finom érett gyümölcsöket egy kevés citromlével és cukorral addig főzöm kis lángon, míg szép puhák nem lesznek, majd miután lehűltek szobahőmérsékletre, szép simára pürésítem. Utolsó kis ízesítések után mehet is a hűtőbe, majd a fagyigépbe. Valójában tehát egy fagyasztott gyümölcspüré, azaz coulis, amiből lehetne akár lekvár vagy gyümölcsbőr is. Ezúttal piros húsú szilvából készítettem sorbet-t. (recept)
4 megjegyzés:
Épp ma gondolkodtam szilvafagyiban..Lehet, hogy ezt kellene inkább????
Csodás a színe...
Hogyne, nagyon finom fagyit / sorbet-t lehet a szilvából készíteni ;) Ha sárga húsú szilvát használsz, akár le is húzhatod a héját és sárga szilvafagyit is készíthetsz belőle. Köszi! A színét a szilva szép piros húsának köszönheti ;)
Üdv!
Nagyon tetszett a "Kolbaszova..." topikhoz írt hozzászólásod, utánanéztem, miről írsz, és jártam már itt, talán kommenteltem is. Ott is reagáltam, és engedelmeddel belinkeltelek.
Karna
Köszi, Karna! És köszi a linket is. Eddig még nem tévedtem az oldaladra, de most beleolvastam, s sok jó gondolatot találtam.
Megjegyzés küldése