Sült kecskesajt padlizsánpapírral, olívás paradicsomtatárral
Ezen a tányéron is többnyire ugyanazok az elemek szerepelnek, mint az előző paradicsomtatáros bejegyzésemben. Itt viszont másképp tálaltam és kecskesajttal gazdagítottam. A kecskesajtot ehhez száraz serpenyőben sütöttem meg a vágási felületén. Ez a módszer szerintem messze jobb eredménnyel jár, mint a sütőben grillezős változat, hiszen a sült oldalán créme brulée-hez hasonló ropogós karamellizált kéreg képződik, mely alatt a sajt krémesre olvad, legalul pedig még omlós. Vagyis három különböző állag és íz egyben, egyetlen szelet kecskesajtból kihozva. Fontos viszont, hogy szobahőmérsékletről induljon a kecskesajt, különben túl hideg lesz a serpenyőtől távoli oldala.
![]() |
sült kecskesajt padlizsánpapírral, kakukkfüves cukkinivel, olívás paradicsomtatárral és sárgabarackos paprikamajonézzel |
5 megjegyzés:
Akkor sincs másik jobb szó, mint a zseniális!!! ;)
és szép is!
gratulálok, tátott szájjal figyellek mindig.
Noémi: Köszi szépen! A fóliát/papírt próbáld ki, nekem nagyon bejött és padlizsánnal is jól működik. Agar-agarral még ki kell próbálnom, de gyanús, hogy azzal nem fog ropogósan törni és ez inkább a zselatin tulajdonsága miatt van így (a zselatinlap is törik pl., s az sem más, mint zselatinmassza kiszikkasztva).
Andrea: Köszi szépen! Örülök, hogy tetszenek a képek és receptek! Tulajdonképp egyszerű elemek szerepelnek nálam legtöbbször a tányéron, csak szépen elrendezve. A tálalás pedig gyakorolható (ld. pl. néhány évvel ezelőtti képeimet, némelyik igazán szörnyen van tálalva). A receptekhez pedig folyamatosan elraktározom az ötleteket, aztán valamikor előkerülnek, gyakran teljesen más környezetben.
Ez az étel biztosan legalább olyan finom, mint amilyen szép. Különösen a padlizsánpapír keltette fel a figyelmem, meg is néztem a receptet. Nem tűnik annyira bonyolultnak, így ki fogom próbálni.
:) Remélem, nekem is sikerül :)
Köszi, Ami, örülök, hogy tetszik! A papírt tényleg nem ördöngös elkészíteni, de a többi elem a tányéron sem bonyolult. A papír sütőből kivéve lesz csak igazán ropogós, sütőben még hajlik a lap - tehát akár kicsit formázhatod is.
Megjegyzés küldése