Bock Bisztró
Három évvel ezelőtt, amikor legutóbb Pesten járt kollégám, sajnos nem sikerült asztalt foglalnunk a Bock Bisztróban. Időközben többször is jártam itt, de most hogy kollégámmal együtt voltunk Budapesten, pótoltuk az elmaradást.
Magas egybefüggő beltérbe léptünk be. A hosszában teljesen átívelő pult, felette a heti ajánlatos táblákkal, a borosdugókkal borított asztalok, de legfőképp talán a borfal és az előtte vidám háttérzenét játszó harmonikás rendkívül kellemes, laza hangulatot teremtenek. S mindehhez ráadásképp még nagyon jó konyha és borok is társulnak.
Az ablak mellett foglaltunk helyet a kollégámmal, ahonnét a belső tér és az utcai történések is kényelmesen figyelemmel követhetőek. Tavalyhoz képest bővült a kenyérkínálat, ezúttal négyféle házi kenyeret kaptunk a legendás tepertőkrémhez. Vétek is lenne itt ezt vajra cserélni! Minden falat belőle olyan, mint a tábortűz melletti szalonnasütés. Kollégám a szalonnasütést mint olyat nem ismeri, de benne is gyermekkori pozitív élmények ébredtek fel a zsírt kóstolva. Egész este boldogan ellettünk volna zsíros kenyerekkel önmagában is, de időközben megérkeztek az előételeink.
![]() |
Bock Bisztró belső tere (kép forrása: deluxe.hu) |
Főételként mindketten mangalica ízelítőt kóstoltunk sólettel - én kíváncsiságból, asztaltársam pedig azért, mert eddig még nem találkozott mangalica sertéssel és láthatóan sikeresen kíváncsivá tettem a rövid jellemzésemmel. A sóleten egy hosszúkás darab kellemes ízű és kissé porhanyósba hajló állagú sous-vide-olt hús pihent (nem szűz, gyanítom combból való darab), mellette egy kockányi dagadó ropogósra sütött bőrrel és egy kissé elsózott húsgombóc. Negyedik és ötödik mangalica variációként a sóletben megjelent még néhány karika rendkívül jó minőségű házi kolbász, valamint a tányér felső részén egy csíknyi jus. Nomen est omen, valódi ízelítőt kaptunk, hiszen minden egyes húsdarabnak más és más állaga és íze volt, a fogás az elnevezésének tehát teljesen eleget tett. Külön tetszett a sólet, a bab ugyanis nem főtt szét, de szép puha volt, s emellett nagyon jól el volt találva a sólet enyhe csípőssége és füstössége. A hozzá kínált Bock Kékfrankos tökéletes kísérője volt a főételnek.
Egy átka volt csak az elején nassolt zsíros kenyereknek: desszertre már nem maradt helyünk, így néhány pohár kadarka után jóllakottan és jó hangulatban hazaútra indultunk. Ismét csak ugyanazt tudom írni zárszóként, mint tavalyi látogatásom után is: pincérünk készségesen válaszolt minden kérdésünkre és nagyon jó tanácsokat adott borok kiválasztását tekintve. Továbbra is ajánlom mindenki számára a Bock Bisztrót, amennyiben mai napjainkba átmentett finom magyar ételekre vágyik jó borok társaságában.
Cím:
Bock Bisztró
1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.
H-Sz 12-24
Tel.: +36 1 321 0340
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése