péntek, június 06, 2008

Spárga-curry

Gondolom néhány törzsolvasóm észrevette, hogy a múlt héten egy kicsit átalakítottam a recepttáromat a honlapomon. A rendszerezés közben feltűnt, hogy ha le is vonom az édességeket, még mindig rengeteg vegetáriánus étel marad, amit az elmúlt időben közzétettem. Korábban pedig nekem minden nap kellett hús valamilyen formában. Egyik legjobb példa rá, amikor szüleimmel a müncheni Hofbräuhausban jártunk, s megláttam a lapon a "Reherl" nevű fogást. Gondoltam az "erl" végződés a megszokott becézésből ered, meg is kérdeztünk egy született bajort a szomszéd asztalnál, s mivel imádom a vadhúst, ezért a Reh, azaz az őz mellett döntöttem. Legnagyobb meglepetésemre viszont egy óriási tál gombát kaptam - húsnak persze nyoma sem volt! Este aztán hál ég bepótolhattam minden húshiányt, hisz a görög étteremben a két kis rizsdombocskát leszámítva húst ettem hússal ;) Ehhez képest eléggé meglepő, hogy manapság már 2-3 napot is átvészelek hús nélkül.


A spárgacurrybe sem került pl. hús - aki húsra vágyik itt, annak ajánlom pl. starfokker marhacurryjét fehér spárgával. Viszont szinte minden volt benne, ami jelen időben a piacon fellelhető: fehér és zöld spárga, cukkíni, új krumpli, zöldbab, cukorborsó, sárgarépa, paradicsom ... A curryízt egy kevés citrommal és mentával frissítettem fel, illetve az egésznek egy lehelletnyi gyümölcsös zamatot is adtam egy kevés baracklekvárral. Nagyon finom tavaszi / kora nyári vegetáriánus fogás, melyet akár koliban, vagy nagyobb vendégsereg számára is viszonylag könnyedén elkészíthetünk. (recept)

1 megjegyzés:

Mindennapi Manna írta...

Hm. Azt hiszem, akkor nekem ezt ki kell próbálnom. Vagy valami nagyon hasonlót:)