hétfő, április 06, 2009

Medvehagymás pisztráng-tekercs paradicsomos ördögszekér laskagombával

Most már itt is elöntötte a piacot a helyben szedett medvehagyma. Manapság már addig fajult a medvehagymaőrület, hogy otthon elültethető medvehagymát is árulnak. Nos, engem ennyire nem kapott el az őrület, bőven megelégszem az évente néhány hétig tartó medvehagymaszezonnal is. Ezen túl nem is vagyok képes egy csomagnyit egyszerre felhasználni. Szerencsére a friss medvehagyma bőven eláll 1-2 hétig is a hűtőben, ha kicsit benedvesítjük, (fagyasztó-)zacskót húzunk rá s egy kevés levegőt a zacskóba fújva zárjuk le és tesszük a hűtő zöldséges rekeszébe. Ehhez a könnyű tavaszi fogáshoz sem kellett egy egész csomag, hanem bőven elég volt 4-6 szép levél medvehagyma is.


Tulajdonképpen a bazsalikomos szaibling-tekercsemre alapoztam ezt a receptemet, s mindössze annyit változtattam, hogy bazsalikom helyett 2-3 medvehagymával tekertem fel a pisztrángfiléket. Ennyi medvehagyma pontosan elég is volt ahhoz, hogy a hal íze ne szoruljon a háttérbe. Köretként ördögszekér laskagombát pirítottam kakukkfűvel, majd a sütés végén egy kevés koktélparadicsomot dobtam hozzá édesítő és savként egyaránt. Végezetül egy nagyon kellemes és könnyed fogás kerekedett ki belőle. (recept)

6 megjegyzés:

Ízbolygó írta...

:-)))
Tádádáááám! Beindult nálad is a szezon?:-))
Nagyon jól néz ki!

Unknown írta...

Köszi, Ízbolygó! Háááát, amint itt lesz végre a finom helyi spárga, akkor tuti rögtön átváltok a medvehagymáról ;) Addig pisztrángba tekerem vagy pisztrángra ... öh, erről majd holnapután ;)

duende írta...

Gyönyörű...
És biztosan nagyon finom is. A halhoz is remekül illik a medvehagyma.

Unknown írta...

Köszi duende!
Kimondottan jó párosítás a hal és a medvehagyma ;) Amúgy ezeket a tekercseket nagyon egyszerű elkészíteni, legfeljebb a halfilézés szabhat gátat, bár filét is lehet ugyebár kapni.

mariam írta...

Gratulálok a nyereményedhez! :-)

Unknown írta...

Köszi szépen, Receptgyűjtő!