A nyúl hasi lebenye mindig egy kicsit problémás darab. Amennyiben a nyúlgerincet megtöltjük, akkor egész jól el lehet vele boldogulni, viszont ha csak a gerincfilét használjuk fel, akkor nemigen lehet ezzel a vékony húsréteggel mit kezdeni. A gödölye gerincének feldolgozásakor is hasonló problémába ütköztem a hasi lebenyek felhasználásával kapcsolatban. Végül derelyébe került töltelékként, nagyon jó eredménnyel. Innét származott az ötlet, hogy a nyúl hasi lebenyével derelyét készítettem.
Ázsiai hangvételű leves betétjeként használtam fel a pikánsan fűszerezett nyulas derelyét. További elemként gyömbérrel, rizsborral és rizsecettel marináltam répakockákat. Ezeket nyersen is hagytam, hogy ropogós elemként úszkáljanak a levesben. A léhez thai citromfüvet és fokhagymaszárat főztem ki nyúlalaplében, majd a leszűrt levet habosítottam fel kókusztejjel. További izgalomért egy kevés bazsalikomolaj felelt. (
recept)
A fogás a Tetrabbit - Dining Guide közös
nyulas receptversenyének aktuális, leves témájú fordulójára készült.
2 megjegyzés:
Fantasztikus! Nagyon, nagyon tetszik! Én ma főzőm a levest, illetve már a tűzhelyen van. :) Nem igazán fér bele az időmbe, de már hónapok óta megvan a terv erre a fordulóra és muszáj kiadnom magamból :))
Köszi Noémi! Rendkívül jó is volt kanalazni ;) A te levesed is nagyon tetszik!
Megjegyzés küldése