hétfő, május 30, 2011

Kókuszos thai citromfüves leves nyulas derelyével

A nyúl hasi lebenye mindig egy kicsit problémás darab. Amennyiben a nyúlgerincet megtöltjük, akkor egész jól el lehet vele boldogulni, viszont ha csak a gerincfilét használjuk fel, akkor nemigen lehet ezzel a vékony húsréteggel mit kezdeni. A gödölye gerincének feldolgozásakor is hasonló problémába ütköztem a hasi lebenyek felhasználásával kapcsolatban. Végül derelyébe került töltelékként, nagyon jó eredménnyel. Innét származott az ötlet, hogy a nyúl hasi lebenyével derelyét készítettem.

kókusz tej kókusztej thai citromfű gyömbér leves nyúl hús nyúlalaplé csirkealaplé szárnyasalaplé nyúl has lebeny tatár chili koriander mag sárgarépa thai bazsalikom olaj bazsalikomolaj fokhagyma szár fokhagymaszár
kókuszos thai citromfüves leves nyulas derelyével, gyömbéres sárgarépával és bazsalikomolajjal
Ázsiai hangvételű leves betétjeként használtam fel a pikánsan fűszerezett nyulas derelyét. További elemként gyömbérrel, rizsborral és rizsecettel marináltam répakockákat. Ezeket nyersen is hagytam, hogy ropogós elemként úszkáljanak a levesben. A léhez thai citromfüvet és fokhagymaszárat főztem ki nyúlalaplében, majd a leszűrt levet habosítottam fel kókusztejjel. További izgalomért egy kevés bazsalikomolaj felelt. (recept)
kókusz tej kókusztej thai citromfű gyömbér leves nyúl hús nyúlalaplé csirkealaplé szárnyasalaplé nyúl has lebeny tatár chili koriander mag sárgarépa thai bazsalikom olaj bazsalikomolaj fokhagyma szár fokhagymaszár
kókuszos thai citromfüves leves nyulas derelyével, gyömbéres sárgarépával és bazsalikomolajjal
A fogás a Tetrabbit - Dining Guide közös nyulas receptversenyének aktuális, leves témájú fordulójára készült.

2 megjegyzés:

chriesi írta...

Fantasztikus! Nagyon, nagyon tetszik! Én ma főzőm a levest, illetve már a tűzhelyen van. :) Nem igazán fér bele az időmbe, de már hónapok óta megvan a terv erre a fordulóra és muszáj kiadnom magamból :))

Unknown írta...

Köszi Noémi! Rendkívül jó is volt kanalazni ;) A te levesed is nagyon tetszik!